Sommeren er høysesong for vinningskriminelle

Denne gruppen av kriminelle står blant annet bak omfattende tyverier og viser stor grad av profesjonalitet.

[publisert: 02.06.2013]

De er ofte ute etter lett omsettelige varer som GPS, mobiltelefoner, speilreflekskameraer, sigaretter, hygieneartikler, kosmetikk, merkeklær, gull, ur og elektrisk verktøy. Mange av de kriminelle er multikriminelle og aktive innen flere kriminalitetsområder som tyveri, lommetyveri, bedrageri og innbrudd. De opererer på kryss av og tvers av bransjer, kjeder, fylker og kommuner.

Det er vanskelig å si hvor stor del av tyvegodset som blir omsatt i Norge, men det mistenkes at mye blir fraktet og omsatt utenfor landets grenser.

Mobile vinningskriminelle er også tilbydere av tjenester som sliping av verktøy, asafaltlegging, blikkenslagere, taktekkere, salg av gull, kniver, tepper, aggregater og elektrisk verktøy er gjengangere. Det advares mot å inngå avtaler på tjenester uten å sjekke grundig om firmaet/personene er seriøse aktører. De har ofte talegaver som kan lure deg trill rundt. Ønsker firmaet kontant betaling eller er tjenesten påfallende billing er dette farsignaler på at noe kan være galt. Et tips er gjerne å be om firmaets organisasjonsnummer og kontonummer og si at du ønsker å sjekke tilbudet nærmere.

Tips oss gjerne om oberservasjoner eller hendelser i din bedrift!

Ta gjerne kontakt hvis vi kan gjøre noe for deg eller din bedrift.

 

Flere nyheter