Beskytt eiendommen, overvåk ikke barna

Skan-kontroll presenterte Mindmancers unike og personvernvennlige kamerasystem i Norge under konferanse og fagmessen ”Barnehage 2014”.

[publisert: 23.05.2014]

Beskyttelse av barns integritet når intelligent kameraovervåking benyttes er en viktig del av konseptet «mykt vakthold».  Erfaring viser at konseptet reduserer kostnader relatert til hærverk og skadeverk med 80-90 prosent for barnehager og skoler.

-I Norge er kameraovervåking av barnehager og skoler omstridt. Man bør alltid benytte den minst krenkende formen for kameraovervåking. Derfor passer konseptet veldig bra, å beskytte eiendommen, ikke å overvåke barna.

«Mykt vakthold» er personvernvennlig og i Norge er det koplet opp mot Skan-kontroll sin vaktsentral, sier Ruben Martinsen, driftssjef i Skan-kontroll.

-i Sverige har nesten 200 skoler og barnehager i dag intelligent kameraovervåking fra Mindmancer.  Det har gitt oss en massiv erfaringsbank som konseptet er bygget rundt. Vi ser at de som benytter seg av dette opplever store økonomiske besparelser og et tryggere og sikrere arbeidsmiljø for både voksne og barn, konstaterer Richard Radomski, partneransvarlig i Mindmancer AB.

En undersøkelse av norske skoler og barnehager utført av Skan-kontroll viste oss samme problembilde som det vi har i Sverige. Det er tydelig at det det finnes mye verdi som vi kan tilføre det norske markedet også. Takket være vår løsning kan man investere disse pengene i barna og personalet i stedet, sier Richard Radomski.

Over 1600 deltakere kom til konferanse og fagmessen Barnehage 2014 og for første gang har de fått mulighet til å ta del i hvordan man arbeider for en sikker og trygg barnehage med hjelp av intelligent kameraovervåking.

Ta kontakt hvis du ønsker ytterligere informasjon.

Flere nyheter